Design

Naturen inspirerar

Designarbetet med Twintip har varit en spännande utmaning. Miljön runt husen är unik. Här förändras färger, strukturer och former med årstiderna. Även husen är speciella och det vi upplever inomhus ska inte stå i för stor kontrast med utsidan. Exteriören och interiören ska vara i balans vilket i sin tur ställer krav på kulör- och materialvalen när Twintips två designkoncept tas fram.

“Jag har en stark övertygelse om att miljöer och färger påverkar hur vi mår. Tonerna vi har runt omkring oss i naturen tillhör vårt naturliga gebit och dessa gör oss gott. Därför har jag valt att använda naturens egen palett i färgsättning av koncepten för att skapa rofyllda ytor att vistas och leva i.”
– Marie Månsson, Designansvarig

I Twintip är kvalitet prioriterat och Resonas hållbarhetsplan sätter standarden för materialen i lägenheterna. Kvalitet och hållbarhet ska också speglas i väggar, golv och snickerier. Marie har valt ett tidlöst uttryck som ska gå att variera över tid.

“Gemensamt för de två framtagna koncepten Kraft och Sober är naturens dova jordiga toner eftersom de är klassiska och går att kombinera med andra färger. Uttrycket ska inte ta för sig för mycket utan ge utrymme för de personliga inslagen.”

Marie Månsson, Designansvarig på Twintip

Kraft

ROSTRÖDA SKIFTNINGAR

Väggar, tak och snickerier går i en gemensam, varm och dov beige kulör.

Entrégolvet dekoreras av den för Jämtland så typiska kalkstenen med sina roströda skiftningar. I övriga rum läggs en pigmenterad enstavsparkett i varma, jordiga nyanser med gråa, steniga undertoner.

Köket är i mörkoljat trä med svarta beslag och har bänkskiva och stänkskydd i rostfritt stål. Köksblandare i krom från Dornbracht, ugn och häll från Bertazzoni och integrerade vitvaror.

Badrumsväggarna halvkaklas i rostrött kakel förutom duschhörnet som är kaklat upp till överkant duschvägg. Golvet kläs i samma roströda färg. Den målade delen av väggen, liksom taket, går i samma kulör som övriga rum och kommoden är i brunbetsat trä. Vägghängd wc och dolda dragningar ger rummet en ren känsla. Dusch- och tvättställsblandare i krom från Dornbracht. Alla lägenheter har en privat bastu i anslutning till badrum.

Hall: Jämtländsk kalksten med nyanser av brunrött
Kök: Mörkoljade träluckor, bänkskiva och stänkskydd i rostfritt stål
Badrum: Rostrött kakel och klinker, kommod i brunbetsad trä med två lådor
Bastu: Värmebehandlad panel i ask

Du kan även välja att mixa de olika koncepten. Till exempel så kan du välja hallen och köket från Sober-konceptet och badrummet från Kraft-konceptet.

Sober

NORDISKA GRÅ TONER

Väggar, tak och snickerier går i en gemensam, varm och dov beige kulör.

En ljusgrå granitkeramik med kalkstensutseende täcker entrégolvet. Den nordiska grå tonen och skiftningarna i granitkeramiken går ton i ton med övriga rums ljust pigmenterade enstavsparkett.

Kökets ytor går i en grågrön dämpad kulör med en rostfri bänkskiva och stänkskydd. Köksblandare i krom krom från Dornbracht, ugn och häll från Bertazzoni och integrerade vitvaror. Den beiga kulören på väggar och tak behåller en varm känsla i rummet.

Badrummet har vägghängd wc, kommod i ek och tvättställ i vitt porslin. Utrymmet får rymd av stora kakelplattor i kalkstensimitation som sätts på väggar och golv. Taket går i samma beiga kulör som övriga rum. Dusch- och tvättställsblandare i krom från Dornbracht. Alla lägenheter har en privat bastu i anslutning till badrum.

Hall: Granitkeramik, ljusgrå med kalkstensutseende
Kök: Gröngrå färg på släta luckor med en bänkskiva och stänkskydd i rostfritt stål
Badrum: Granitkeramik, ljusgrå med kalkstensutseende och kommod i ek med två lådor
Bastu: Värmebehandlad panel i ask

Du kan även välja att mixa de olika koncepten. Till exempel så kan du välja hallen och köket från Sober-konceptet och badrummet från Kraft-konceptet.