Att köpa
bostad
av Resona

Så går det till

1 Anmäl intresse

Om du är intresserad av Brf Twintip och vill veta mer, eller om du redan nu har hittat en lägenhet som du är intresserad av så kontaktar du ansvarig mäklare Kristoffer Henriksson på Fastighetsbyrån Åre på Kristoffer.henriksson@fastighetsbyran.se eller telefon: +46 70-642 57 03

2. Erbjudande om lägenhet

När du har bestämt dig för vilken bostad du vill köpa så blir du erbjuden att skriva ett Förhandsavtal. I samband med att du sen tecknar förhandsavtal betalar du en handpenning på 100 000 kr. Ett förhandsavtal är ett bindande avtal och kan inte säljas vidare eller överlåtas.

4 Konvertering av avtal

Ca sex månader innan tillträdesdatumet konverteras förhandsavtalet till ett upplåtelseavtal. I samband med signering av upplåtelseavtal betalar du 10% av lägenhetens pris avräknat det belopp du redan erlagt. Det är nu du blir medlem i bostadsrättsföreningen och kan sälja lägenheten vidare om du vill.

5 Tillträde

När lägenheten har slutbesiktigats kommer varje lägenhetsägare ha möjlighet att gå igenom bostaden. Vi kallar det för kundsyn. För att nycklar ska kunna lämnas ut på tillträdesdagen betalar du resterande belopp för lägenheten, så kallad slutlikvid, senast 3 dagar innan tillträdesdatumet. På tillträdesdagen  är det äntligen dags att flytta in!

Bra att veta

Under tiden som huset byggs tillsätts en så kallad interimsstyrelse i bostadsrättsföreningen. Ca 6 månader efter att alla lägenhetsägare flyttat in i sina lägenheter lämnar interimsstyrelsen över arbetet med föreningen till den nya styrelsen som väljs av de boende i huset.

Några månader innan tillträdesdagen kommer alla köpare att bjudas in till en mätkväll. Under mätkvällen får du som köpare komma in i din lägenhet och mäta, planera och fundera. Vi förstår att det är mycket som ska förberedas och beställas innan flytten till ditt nya hem.